Over Dutch Bakery

‘Wij maken van iedereen een warme bakker thuis.’ Dat is onze missie en zo is het ook. Bijna iedereen heeft, misschien zonder het te weten, brood van Dutch Bakery in huis. Afbakstokbrood voor bij de barbecue, breekbrood bij de borrel, spekkoek bij de koffie, worstenbroodjes voor de lunch, croissants en brunchbroodjes voor de zondagochtend, een lekker bapao als snack, wij maken ze. Meer dan 85% van het thuis-afbakassortiment dat je in de supermarkt ziet, wordt in één van onze bakkerijen gemaakt. Wij zijn dan ook de grootste producent van afbakbrood in Nederland.

Ons worstenbrood, saucijzenbrood, stokbrood, kaiserbroodjes, maar ook bapao’s, croissants en spekkoeken worden in zes bakkerijen geproduceerd. Wist je trouwens dat het allemaal begon met worstenbroodjes? In 1936 startte de Waalwijkse ondernemer Schapendonk zijn eigen bakkerij met als specialiteit de bekende Brabantse worstenbroodjes. Stap voor stap zijn we in de loop der jaren gegroeid van een lokaal familiebedrijf naar een solide onderneming met ongeveer 360 medewerkers.

De sfeer van de bakkerij

In onze vestigingen in Eindhoven, Waalwijk en Tilburg werken 75 – 100 medewerkers per bakkerij. Daarnaast hebben we 3 kleinere bakkerijen in Alkmaar, Budel en Rijen. Hier werken we met 10 tot 35 medewerkers per bakkerij. Het proces is, met hoeveelheden van soms tienduizenden broodjes per uur, geïndustrialiseerd. Maar wie hier werkt, voelt toch de sfeer van de bakkerij. In de bakkerij is het warm en altijd is daar die geur van versgebakken brood. Wie houdt daar nou niet van?!

Brood bakken is een ambacht, dat onze bakkers beheersen. We hebben vakmanschap in huis en we delen de trots op ons product. Onze producten zijn lang houdbaar omdat we ze zuurstofarm verpakken. Het vakmanschap zie je dan ook terug in de verpakkingstechniek bij de operators op de high care inpak afdelingen. Veel collega’s hebben een ondernemende mentaliteit met passie voor het bedrijf en onze broden. Er wordt dan ook hard gewerkt. Als onderneming staan wij ook niet stil. Voor de bakkerij in Eindhoven is onlangs in een geheel nieuwe lijn geïnvesteerd en we houden de ontwikkelingen in de markt in de gaten. Waar mogelijk breiden we ons assortiment uit met bijvoorbeeld zuurdesem– en bioproducten.

Vacatures bij Dutch Bakery

De sfeer van het familiebedrijf

Met zes bakkerijen en honderden medewerkers hebben wij de sfeer van het familiebedrijf dat Dutch Bakery ooit was, toch weten vast te houden. Elke vestiging heeft zo zijn eigen cultuur, maar overal wordt hard gewerkt, staan de mensen voor elkaar klaar, is er loyaliteit, veel kennis en kunde en heerst er een ondernemende mentaliteit.

Onze kernwaarden zijn vakbekwaam, mensgericht, vooruitstrevend en klantgericht. Alle bakkerijmanagers omarmen deze kernwaarden en ook vanuit de afdeling HR worden deze gestimuleerd.

Werken bij Dutch Bakery

Ons proces en dus de werkzaamheden zijn grofweg op te delen in twee processen: het maken van het brood en het in- en ompakken van het brood. Daarbinnen vind je diverse functies, in de bakkerij en bij de verpakkingslijnen. De verschillende lijnen in een bakkerij zijn compleet anders. Je kunt je vakbekwaam maken in een lijn of jezelf ook breder ontwikkelen en allround worden op meerdere lijnen.

Wij weten wie op welke plek werkt en wat de capaciteiten en ambities zijn. Laat jij zien dat je betrouwbaar bent, de wil hebt om te leren en voor ons product en ons bedrijf staat, dan is er zeker ruimte voor groei. Meerdere managers begonnen aan een productielijn van Dutch Bakery en klommen op naar hun huidige functie.

Wil jij ook werken in een van onze bakkerijen, kijk dan naar onze vacatures en solliciteer snel.

Kom jij werken bij Dutch Bakery?

Wij weten wie op welke plek werkt en wat de capaciteiten en ambities van onze medewerkers zijn. Laat jij zien dat je betrouwbaar bent, de wil hebt om te leren en voor ons product en ons bedrijf staat, dan is er zeker ruimte voor groei. Meerdere managers begonnen aan een productielijn van Dutch Bakery en klommen op naar hun huidige functie.