Technische Dienst
Werk je bij de technische dienst van Dutch Bakery, dan heb je een veelzijdige en afwisselende baan. Elke dag doe je iets anders en vaak weet je van tevoren niet wat dat is. Je lost het ene moment een complexe elektrotechnische storing op aan een van de productielijnen, en het andere moment sleutel je een inpakmachine uit elkaar om zo een pneumatische storing te analyseren en op te lossen. Bij ons heb je in alle vestigingen te maken met werktuigbouwkunde, elektrotechniek, besturingstechniek, pneumatiek en hydrauliek. Gaaf werk waar jij als allrounder voldoende doorgroei- en opleidingsmogelijkheden krijgt.
Zo ziet onze technische dienst eruit
Wij hebben landelijk zes verschillende vestigingen. De meeste bakkerijen liggen rondom onze hoofdvestiging Tilburg en één vestiging is te vinden in Noord-Holland, Alkmaar. Hoewel onze bakkerijen produceren vanaf verschillende locaties is de technische dienst wel overal hetzelfde opgebouwd. Wij kennen geen ETD of MTD, maar bij ons doe je alles als allround medewerker technische dienst. Totaal werken er 50 medewerkers technische dienst bij Dutch Bakery Nederland. De technische dienst binnen de kleinste vestiging telt 5 technici en in de grootste vestiging (Tilburg) werken 25 allround monteurs, werkvoorbereiders en engineers.
De technische dienst bestaat uit een handvol monteurs die allemaal bereid zijn om, wanneer nodig, ook in ploegendienst te werken. De productie gaat 24 uur per dag door en ook wij staan 24 uur per dag klaar. We werken aan storingen, maar wanneer nodig vervangen we ook een lampje op kantoor. Ook zijn er wekelijks wel projecten. In het brood wil men een ander soort inkeping of we zoeken een oplossing voor het schoonblazen van de bakplaten zodat de compressoren minder belast worden.
Wanneer een lijn stilstaat laten we alles waarmee we bezig zijn vallen, om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Daarnaast is er echt wel tijd om eens een lolletje met elkaar uit te halen.
Als monteur werkt je aan PLC’s, heb je te maken met elektrotechniek en met mechanica. Je sleutelt aan een machine of voert een reparatie uit aan het pand. Als je bij de technische dienst werkt, merk je dat andere afdelingen op je leunen. Dat vind je niet erg, want je bent niet alleen technisch maar ook hulpvaardig. Een operator of stagiaire neem je graag mee in het proces.
In ons werk zijn we flexibel. We pakken op wat nodig is en wanneer we voor elkaar moeten inspringen, dan doen we dat. We zijn ook niet bang en staan ons mannetje. Wij kennen niet alle machines van binnen en buiten, maar bij een storing kunnen we terugvallen op onze technische kennis. Omdat we weten dat het geen optie is om een lijn, die midden in de nacht stopt, stil te laten staan tot de volgende dag.
Wil je je verbeteren of specialiseren in bijvoorbeeld PLC’s of op elektronisch gebied, dan word je daarin ondersteund. Want met zoveel verschillende technieken in huis, is het fijn om gespecialiseerde collega’s te hebben.
Binnen de voedingsindustrie is brood een prettige en behoorlijk schone werkomgeving. Wil jij ook meewerken aan de beste afbakbroodjes?
Vacatures monteur