Productie

Stel je voor: meer dan 27.000 kaiserbroodjes, 10.000 croissants of 22.000 stokbroden per uur. Dit zijn de aantallen waarmee je bij Dutch Bakery werkt. Dutch Bakery maakt dan ook broodproducten voor de meeste supermarkten in Nederland en voor supermarktketens in andere Europese landen.

Dutch Bakery heeft zes bakkerijen.

Dutch Bakery is de laatste jaren fors gegroeid. We startten als familiebedrijf in Waalwijk en hebben nu zes vestigingen met in totaal 360 vaste collega’s en een flexibele schil van 150 uitzendkrachten. Toch hebben we de sfeer van het familiebedrijf weten te behouden. We spreken elkaar allemaal aan met ‘je’ en ‘jij’ en op de werkvloer draagt iedereen hetzelfde bakkerskostuum. Elke locatie heeft zijn eigen sfeer, maar het gevoel van het samen doen, samen een mooi product maken, vind je op elke locatie terug.

Het werken in een industriële bakkerij

We werken met voedingsmiddelen en daarom is de werkomgeving heel schoon. Wie er werkt, weet dat hygiëne en nauwkeurigheid heel belangrijk zijn. Als operator zorg je ervoor dat je lijn zo goed mogelijk loopt en je probeert storingen zoveel mogelijk te voorkomen.

We produceren 24 uur per dag, vijf dagen per week. Dat betekent dat je in drie ploegen werkt, ook ’s nachts. Brood is een “levend” product dat reageert op bijvoorbeeld vocht en warmte. Stilstand van de lijn heeft dus direct gevolgen. Ongeacht op welke afdeling je werkt, is het altijd prioriteit om de lijnen zoveel mogelijk te laten draaien.

De bakkerijen

Al die verschillende soorten broodproducten en locaties vragen om andere productielijnen. De productielocaties zijn in grote lijnen hetzelfde georganiseerd en bestaan uit drie afdelingen:

  • De productie, ook wel de bakkerij. Hier wordt het deeg bereid, het product gevormd en gaat het in rijskasten om vervolgens in de ovens gebakken te worden.
  • De inpak. De afgekoelde producten worden hier zuurstofarm verpakt in de consumentenverpakking die je in de supermarkt ziet. Dit is een high care afdeling, waar onder andere hygiëne heel erg belangrijk is.
  • De ompak. De verpakte producten gaan in dozen of kratten en worden klaargemaakt voor transport.

Onze functies

Industrieel bakker/operator productie: In vijf uur tijd gaan we van bloem, water en gist naar een ingepakt product, klaar voor verzending. Brood bereiden is een ambacht dat onze bakkers beheersen.

Operator inpak: De inpak is een high care afdeling met gereinigde en gefilterde lucht. Op de high care afdeling staan verschillende inpaklijnen. De machines zorgen dat de plasticfolie wordt gevormd tot verpakkingen. Deze worden gevuld met bijvoorbeeld vier kaiserbroodjes of zes pistolets. Daarna wordt de verpakking gesloten met een folie van de klant. De verpakking wordt o.a. gecontroleerd op luchtdichtheid en de juiste houdbaarheidsdatum. De operator inpak is verantwoordelijk voor dat hele proces.

Operator ompak: Het ompakken (klaarmaken voor verzending) is heel secuur werk. De consumentenverpakkingen worden door robots in dozen gedaan. Robots sluiten de dozen en plaatsen ze op een pallet voor transport. Het is natuurlijk belangrijk dat de juiste bestelling op de juiste plek terechtkomt. De operator ompak zorgt daarom o.a. voor kloppende etiketten en verzendlijsten.

Vacatures bij Dutch Bakery

Wist jij dit?

Stokbroden, kaiserbroodjes, croissants, bladerdeegplakken, worstenbroodjes en minibroden. Bij Dutch Bakery maken we ze allemaal. Lijkt jou dit ook gaaf om te doen? Check hier onze vacatures.

Productie vacatures