24/7 productiebedrijf

In sommige vestigingen werken we in 3-ploegendienst. Ook de technische dienst staat daar 24 uur per dag klaar, vijf dagen per week. Waar niet in ploegen wordt gewerkt, werken de monteurs in dagdienst met consignatie. Dat betekent concreet dat je eens per zes weken oproepdienst hebt en dan ’s avonds of in het weekend kan worden opgeroepen voor het oplossen van een storing. De ploegendienst heeft een teruglopend rooster wat inhoudt dat je de ene week 5 nachtdiensten werkt, vervolgens een week met middagdiensten van 14.00 tot 22.00 uur en daarna vijf ochtenddiensten.

Projecten en storingen

Sommige productielijnen verwerken tienduizenden broodjes per uur. Brood is een vers product dat beïnvloed wordt door bijvoorbeeld stilstand van de productie. Storingen moeten daarom zo snel mogelijk worden opgelost. Ook ’s nachts pakken we elke storing op, want stilstaan tot de volgende dag is geen optie. Lopen we tegen een onbekende storing aan? Dan duiken we de boeken in om erachter te komen hoe we het probleem kunnen oplossen.

Je werkt bij ons niet alleen aan storingen. In een druk en technisch bedrijf komen er allerhande projecten voorbij waarmee we de bedrijfsvoering verder verbeteren. Dat kan variëren van het efficiënter inrichten van het magazijn tot het ontwikkelen van een oplossing voor het schoonblazen van de bakplaten, zodat de compressoren minder belast worden. Ook komt het voor dat brood op een bepaalde lijn een andere inkeping moet krijgen. Wij zorgen er dan voor dat dit geregeld wordt.

High care

Werken in de food betekent, vooral met een vers product als brood, streven naar zo min mogelijk storingen. Daarnaast is hygiënisch werken erg belangrijk. Je werkt in een high care omgeving. Dat betekent dat de lucht wordt gefilterd en gereinigd en dat er hoge hygiënestandaarden zijn voor zowel personeel, ingrediënten, de machines en de verpakking.

Ontwikkeling

Dutch Bakery blijft zich ontwikkelen en ook onze medewerkers hebben die mogelijkheid. Wanneer je bij onze technische dienst komt werken, loop je eerst een tijd mee met een ervaren storingsmonteur. Afhankelijk van je opleiding en ervaring duurt de inwerkperiode van drie tot wel negen maanden. Wil je jezelf op termijn verbeteren of specialiseren in bijvoorbeeld een van onze PLC-systemen van Siemens of Beckhoff of op elektronisch gebied, dan word je daarin ondersteund. Want met zoveel verschillende technieken in huis, is het fijn om gespecialiseerde collega’s te hebben.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn vakbekwaam, mensgericht, vooruitstrevend en klantgericht. Alle bakkerijmanagers omarmen deze kernwaarden en ook vanuit de afdeling HR worden deze gestimuleerd.

We zijn van oorsprong een familiebedrijf en dragen nog steeds die waarden met ons mee. We kennen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Elke bakkerij heeft de sfeer van het samen willen doen en er samen voor gaan. Doe jij ook mee?

Wist jij dit?

Stokbroden, kaiserbroodjes, croissants, bladerdeegplakken, worstenbroodjes en minibroden. Bij Dutch Bakery maken we ze allemaal. Lijkt jou dit ook gaaf om te doen? Check hier onze vacatures.